Agrifoto

Inside Uien

Laatste vrije uien maken eindsprint

17 Mei 2019

De laatste vrije uien zijn nu nagenoeg op. De telers die tot het absolute einde van het seizoen hebben durven wachten met verkopen, zijn beloond. De uienprijzen hebben namelijk een eindsprint gemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vraag bij exporteurs is vooral aan het einde van de week toegenomen. Hierdoor hebben ook de baalprijzen een stap omhoog kunnen maken, en is er meer ruimte gekomen in de boerenprijzen. De prijs voor de laatste uien heeft deze week dan ook een goede stap kunnen maken.

Beurs Emmeloord laat flinke prijsverhogingen. Voor de 30% tot 60% grove uien is €60 tot €65 genoteerd en voor de 60% grof €60 tot €68. Hiermee is de laatste notering van dit seizoen ook de notering met de hoogste prijzen.

Werkvoorraden bijna op
In dit tempo zullen de werkvoorraden van verwerkers met 2 tot 3 weken op zijn. Dat betekent dat het uienseizoen in Nederland ongeveer 6 weken eerder is afgelopen dan normaal. Wanneer de voorraden op zijn, hebben exporteurs weer alternatieven ter beschikking. De vroege uien uit Spanje en Italië komen op de markt en ook kan China weer een rol van betekenis gaan spelen.

Bekijk alle noteringen hier.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden