Shutterstock

Inside Uien

Steeds meer verwerkers zijn leeg

24 Mei 2019

De laatste Nederlandse uien worden in de komende weken verwerkt. De uientelers zijn ondertussen echter al volop bezig met de nieuwe oogst. Welk sentiment heerst op de markt, en wat laten de noteringen zien?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

We begeven ons momenteel in de laatste weken van het Nederlandse uienseizoen. Er zijn inmiddels geen telers meer met vrije uien en ook de landelijke uienvoorraad slinkt hard. Steeds meer verwerkers zijn leeg en stoppen met draaien, waar anderen overgaan op importuien.

De verwerkers die nog voorraad hebben, zullen naar verwachting op de korte termijn eveneens leeg zijn. Het uienseizoen is daardoor 6 weken eerder klaar dan normaal. De baalprijzen voor de laatste uien blijven wel stabiel.

Nieuwe oogst
Nu het seizoen bijna is afgelopen, richten de Nederlandse verwerkers en handelaren zich op de nieuwe teelt. Er valt nog weinig te zeggen over het nieuwe seizoen, veelal omdat er gedurende het groeiseizoen nog van alles kan gebeuren. Hierdoor houden verwerkers zich rustig. Daarentegen is er al wel wat handel in vroege plantuien.

In de Boerenbusiness Gewastour worden 7 uienpercelen, verspreid in het land, gevolgd. Die uienpercelen zijn in week 20 bezocht en daaruit is een eerste opkomstcijfer naar voren gekomen. Hieruit blijkt dat de percelen er momenteel wisselend opstaan.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden