Shutterstock

Inside Uien

Eerste Europese uien op de markt

12 Juni 2019

In Europa zit oogst 2018 er zo goed als op en inmiddels zijn de eerste uien van oogst 2019 al op de markt te vinden. Wat is de stand van zaken in Europa?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Duitsland heeft in een aantal regio's te maken gehad met flinke buien. De neerslag heeft ervoor gezorgd dat de oogst van de winteruien vertraagd is. De verwachting is nu dat de eerste winteruien aan het eind van week 25 gerooid kunnen worden. Insiders laten weten dat het totale uienareaal in Duitsland komend jaar vergelijkbaar zal zijn met dit jaar.

Oostenrijk richt zich op winteruien
In Oostenrijk zijn vorige week de laatste uien van oogst 2018 verkocht. De uien zijn verkocht voor prijzen die vergelijkbaar zijn met de baalprijzen in Nederland. De markt richt zich nu op de winteruien. Deze worden door het geringe aanbod op de Europese markt momenteel voor vergelijkbare prijzen verkocht.

De Franse telers zijn begonnen met het rooien van de eerste winteruien, al werd de oogst onderbroken door de neerslag van de afgelopen dagen. De prijzen liggen op dit moment rond de €35.

Plantuien in Polen
Voor de laatste uien van oogst 2018 betalen de Poolse supermarkten €67 tot €75. De groei van de plantuien in Polen loopt daarnaast redelijk gelijk met de groei van de plantuien in Nederland. Daarentegen worden de winteruien in het zuiden van Polen al geoogst.

De winteruien in Zuid-Polen worden al geoogst.

Afhankelijk van import
In Groot-Brittannië worden de eerste lokale uien in de maand augustus verwacht. Voor het eerst in jaren is Groot-Brittannië volledig afhankelijk van de import van uien. Daarnaast is Spanje begonnen met de verkoop van vroege uien. Naar verluidt is de kwaliteit van de uien goed. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden