Agrifoto

Inside Uien

De eerste uiennotering is een feit

2 Juli 2019

Voor het gevoel heeft het lang geduurd voordat er weer een uiennotering opgesteld kon worden. Desondanks kan er op dit moment toch worden gesproken van een vroege notering voor de plantuien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met enig kunst- en vliegwerk is deze week een notering van plantuien op het bord gekomen in Goes. Gevoelsmatig heeft dat dit jaar lang op zich laten wachten. Dat zit echter meer vast op de vroege afloop van het oude seizoen, dan op de start van het nieuwe seizoen.

Vorig jaar werden de eerste plantuien in week 26 genoteerd (€17 tot €19), maar toen werd 1 week later niet genoteerd. Dit jaar start de notering in week 27 op €19 tot €22. Voor veel telers, maar ook handelaren, was het de laatste weken lastig om een gevoel te krijgen bij de prijsvorming van de plantuien. Dit kwam door het gebrek aan handel. De start met gemiddeld €20,50 is overigens wel de hoogste start van de laatste jaren, wat vooral ingegeven wordt door het hoge slot van afgelopen seizoen.

Deelbouwconstructies
De teelt van plantuien is bij uitstek een teelt waar veelvuldig op enigerlei wijze gebruikt wordt gemaakt van deelbouwconstructies. Door middel van deze constructie is er altijd product beschikbaar. Wanneer geen sprake is van deelbouwteelt, worden veel uien verhandeld voor de baalprijs minus de kosten. Daarmee vindt er wel handel plaats, maar is dus geen sprake van een verkoopprijs dat kan dienen als basis voor een notering.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden