Agrifoto

Inside Uienmarkt

Baalprijzen maken een flinke correctie

19 Juli 2019

Nederlandse uienverpakkers hebben op dit moment voldoende voorraden voorhanden. Echter, de vraag vanuit de export blijft voorlopig nog uit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De baalprijzen maken een flinke correctie. Binnen een paar weken zijn deze met de helft van de prijs gezakt. Verpakkers durven geen concrete prijzen te noemen omdat zij de kans aannemelijk achten dat de baalprijzen nog verder zakken. Daarnaast zijn verpakkers niet genoodzaakt om nu uien te kopen. De opbrengsten van de plantuien die voortijdig zijn vastgelegd zijn goed waardoor er voldoende voorraad voorhanden is.

Export
De export moet nog op gang komen. Overzee is er weinig vraag naar Nederlandse uien. Veel bestemmingen in Afrika hebben nog eigen oogst en er zit product uit Egypte in de weg. Er zijn een aantal landen (waaronder Ivoorkust) die in kleine getale Nederlandse uien afnemen. Ook in Midden Amerika zijn een aantal bestemmingen  die mondjesmaat Nederlandse uien importeren. In Europa is het voornamelijk Polen dat uien afneemt.

Omdat verpakkers niet genoodzaakt zijn om uien te kopen is de plantuienmarkt de laatste weken onder druk komen te staan. Er zal eerst exportvraag moeten komen om de markt op gang te helpen.

Beurs Goes
De regionale beurs in Goes kwam deze week voor de derde maal met een notering voor plantuien op de proppen. De notering liet net als vorige week een flinke daling zien. Met een prijsrange van €10 tot €14 zakte de notering met €5.

De laatste noteringen vindt u hier

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden