Agrifoto

Inside Uienmarkt

Uienmarkt probeert onder prijsdruk uit te komen

26 Juli 2019

De baalprijzen op de uienmarkt zijn de laatste weken met flinke stappen naar beneden gegaan. Wanneer wordt deze neerwaartse spiraal tot stand gebracht? 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Deze week zijn de eerste exportcijfers van oogst 2019 bekendgemaakt. Hoewel de export relatief vroeg begint, moet deze nog wel op gang komen. De voorlopige cijfers van de eerste week van juli laten dan ook een export zien van 2.228 ton. Verwerkers en exporteurs geven aan het deze week drukker te hebben dan de voorgaande weken. De grote exportvolumes blijven echter nog uit. Het is met name wachten tot de markten richting Afrika meer vraag laten zien.  

De plantuiennotering in Goes daalde deze week met €1.50, waarmee de prijsrange uitkomt op €9 tot €12. Ook de baalprijzen zijn nog steeds zakkende. De stappen zijn echter niet meer zo groot als in de voorgaande weken. Hiermee lijkt een stabilisatie dichterbij te komen. De laatste baalprijs notering vindt u hier

Zaaiuien
In tegenstelling tot de plantuien is de markt voor zaaiuien een stuk vaster. De hogere temperaturen zorgen er voor dat telers niet staan te springen om uien te verkopen. Waar de plantuien een bovengemiddelde opbrengst hebben gehaald, is het nog te vroeg om een indicatie te geven van de opbrengsten van de zaaiuien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden