Agrifoto

Inside Uien

Zaaiuien zorgen voor druk op plantuienmarkt

23 Augustus 2019 - 31 reacties

Steeds meer zaaiuien kunnen gerooid gaan worden. Door het toegenomen aanbod, is de vraag op de plantuienmarkt echter een stuk rustiger geworden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De markt voor plantuien beleefde vorige week een opleving. Doordat er vanwege de regen geen uien gerooid konden worden, nam de vraag naar plantuien droog uit de schuur toe. Nu de regen plaatsgemaakt heeft voor droger en warmer weer, is de situatie totaal anders. Er is weer voldoende beschikking over plantuien en ook de zaaiuien komen op de markt. Dat zorgt ervoor dat er druk ontstaat op de plantuien.

Eigen oogst in Brazilië
De exporteurs hebben een brede vraag naar Nederlandse uien. De vraag vanuit Brazilië loopt overigens wel op zijn retour. Brazilië heeft een aantal weken achter elkaar veel plantuien geïmporteerd, maar zij gaan op korte termijn overschakelen op de eigen oogst. Daardoor zal de vraag (voor nu) terugnemen. West-Afrika is wel aan de markt, al is het wachten totdat de markt naar Senegal opent. Hier wordt maandag 26 augustus over vergaderd.

De regionale beurzen in Goes en Emmeloord noteerden voor deze week een negatief verschil voor zowel de plantuien als de zaaiuien. De regionale beurs in Middenmeer bracht deze week voor het eerst een notering voor zaaiuien naar buiten. Genoteerd werd €9 tot €11.

Bekijk alle noteringen hier.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden