Shutterstock

Inside Uien

Wereldwijd vraag naar Nederlandse uien

6 September 2019 - 64 reacties

De export van Nederlandse uien is momenteel uitstekend. De vraag beperkt zich daarbij niet tot een aantal bestemmingen, maar is wereldwijd goed.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In week 33 is Brazilië de belangrijkste afnemer van Nederlandse uien. Dat land nam 4.646 ton uien af. Op de tweede plaats staat Senegal, met een afname van 2.674 ton. Ivoorkust heeft de derde plaats gepakt en nam in week 33 2.336 ton uien uit Nederland af. Uit de exportcijfers van uien valt verder op te maken dat er op dit moment wereldwijd vraag is naar uien uit Nederland.

Ondanks dat er grote volumes uien worden geëxporteerd, is de situatie bij de boer nog altijd rustig. De verwerkers hebben vroegtijdig veel uien vastgelegd, waardoor zij niet actief de markt op gaan. Daarnaast krijgen zij met regelmaat partijen aangeboden.

Baalprijzen
Zowel de baalprijzen als beursprijzen noteren stabiel. In de baal wordt er voor de zaaiuien een prijs rond de €18 betaald. De beursprijzen laten wel kleine veranderingen zien ten opzichte van afgelopen week. Wanneer alle noteringen bij elkaar worden gevoegd, dan wordt er voor zaaiuien €8 tot €10,50 betaald.

Bekijk de laatste noteringen hier.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden