Inside Uien

Laatste uien niet voor half oktober binnen

4 Oktober 2019

De neerslag belemmert het laden van de laatste Nederlandse uien. Aangezien verwerkers door de regen geen uien kunnen laden, is het aantal transacties af land nihil.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het grootste deel van de Nederlandse uien is al binnengereden. Percelen die nog niet gerooid zijn, liggen met name in de nieuwe teeltgebieden in Oost-Nederland. Een gedeelte van deze uien staat nog vast. De regen en weersvoorspellingen van volgende week zorgen er daarom voor dat de af landperiode tot minimaal half oktober gaat duren.

Vraag neemt toe
Aangezien er in de eerste weken van dit seizoen veel uien naar Afrika zijn geëxporteerd, was de vraag in de afgelopen weken beperkt. Aan het eind van week 40 is de vraag naar Nederlandse uien weer wat toegenomen. De bekende bestemmingen uit West-Afrika hebben zich dan ook weer op de Nederlandse uienmarkt gemengd, waardoor het werk bij de exporteurs is toegenomen. De vraag komt niet alleen uit Afrika, maar is op het moment wereldwijd aanwezig.  

Brazilië heeft zich de afgelopen weken flink geroerd op de Nederlandse uienmarkt. Zij namen dit seizoen al ruim 30.000 ton uien af. De laatste 2 weken staat de toevoer naar Brazilië echter stil. Het land heeft inmiddels voldoende Nederlandse uien ontvangen en is overgeschakeld op een van de eigen oogsten.

Rustige stemming
De beurscommissies in Emmeloord en Middenmeer onderschrijven hun noteringen deze week met een rustige stemming. Er zijn dan ook weinig veranderingen ten opzichte van vorige week. Wanneer de noteringen bij elkaar worden gevoegd, dan wordt voor de uien droog uit de schuur €10 tot €12,50 betaald. Af land liggen de prijzen lager. Aangezien verwerkers door de regen geen uien kunnen laden, is het aantal transacties af land nihil.

Bekijk alle noteringen hier.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden