Shutterstock

Inside Uien

Duitse uienvoorraad onder meerjarig gemiddelde

16 Oktober 2019

Dat de uienvoorraad in Duitsland hoger uit zou pakken dan in afgelopen jaar, zal niemand verbazen. Toch is de voorraad niet euforisch hoger. Bovendien moet er nog het nodige worden geoogst.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jaarlijks wordt in Duitsland op peildatum 1 oktober de voorraad van uien in kaart gebracht. Voor dit jaar komt dat volume uit op 200.000 ton, waar dat afgelopen jaar 147.000 ton was. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat de opbrengst vorig jaar extreem laag was en niet maatgevend was voor de 'normale jaren'.

Minder uien
Wanneer vorig jaar buiten beschouwing wordt gelaten, ligt de voorraad 13,1% onder het meerjarig gemiddelde. Als we vorig jaar meetellen, dan is de uienvoorraad 6,4% lager. Ongeveer 82% van de berekende voorraad zit in de maat 40 tot 70 millimeter zit, 10% zit boven de 70 millimeter en 8% is kleiner dan 40 millimeter. Ten opzichte van de voorgaande jaren is de voorraad een fractie fijner. Toen zat 13,6% in de maat 70 millimeter, 81,2% in de maat 40 tot 70 millimeter en ongeveer 5,2% was toen kleiner dan 40 millimeter.

Evenals in Nederland, moet in Duitsland nog een behoorlijk percentage worden geoogst. De schatting is dat op 1 oktober rond de 23% nog niet geoogst is, terwijl dat afgelopen jaar 7% was. Met name in de noordelijke deelstaten zorgen de wisselvallige weersomstandigheden voor een oogstachterstand.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden