Agrifoto

Inside Uien

Rode uien in trek, geel doet rustig aan

7 November 2019

De uiennoteringen zijn de graadmeter voor de Nederlandse uienmarkt. Deze week zijn er duidelijke verschillen tussen de kleuren. De telers merken namelijk dat de handel weer naar rode uien loopt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Als je wil weten hoe het met de prijzen van Nederlandse uien is gesteld, dan werp je een blik op de regionale notering. Dat is kort de boodschap die de telers met vrije uien krijgen als wordt gevraagd wat de uien doen. Voor gele uien blijft de bovenkant staan. Dat betekent voor de 30% tot 60% grove uien een spreiding van €12,50 tot €14. Alleen in Goes werd de onderkant gelift: met €0,50 naar €13.

Rode uien draaien stemming
De notering voor rode uien heeft de stemming gedraaid van rustig naar vast. Dat kwam in de notering tot uiting in een stijging van €0,50 voor de 30% tot 60% grof. De 60% opwaarts steeg met €1,75. Opvallend was dat er weer een notering op het bord kwam voor de 0% tot 30% grove uien. Dit omdat er een grote partij met een fijne sortering was verhandeld. Dit lijkt overigens geen structureel karakter te krijgen.

De betere handel in rode uien leunt deels op vraag van leveringen op de kortere termijn en gedeeltelijk op afleveren op de langere termijn. Met name de uien die voor de regen zijn gerooid en grofte hebben, hebben aantrekkingskracht op inkopers.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden