Shutterstock

Inside Uien

Het is hollen en stilstaan op uienmarkt

15 November 2019

De uienmarkt wordt vaak beschreven als een markt van hollen en stilstaan. Een voorbeeld: terwijl het momenteel rustig is op de markt voor gele uien, is het hollen blazen om rode uien te vinden. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De markt voor gele uien begeeft zich in rustig vaarwater. De uien die eind oktober binnen zijn gereden, hebben de voorraden van de verwerkers fiks aangevuld. Daardoor is de honger naar nieuwe partijen minder. De export van week 46 zal niet bij de beste weken van dit seizoen horen. Afrikaanse bestemmingen hebben afgelopen weken veel uien ontvangen, wat maakt dat zij nu minder afnemen. De brede vraag zorgt er echter wel voor dat er nog genoeg uien worden geëxporteerd.

Rode uien
De markt voor rode uien zit daarentegen wel in de lift. Het exportverbod vanuit India zorgt voor toegenomen vraag uit de verschillende Aziatische bestemmingen. De uienexporteurs zijn daarom haastig op zoek naar rode uien, wat resulteert in een vaste markt.

De beursnotering in Emmeloord noteert deze week beduidend hoger voor rode uien. Voor de 30% tot 60% grof is deze week €16 tot €19 op het bord gezet, wat neerkomt op een prijsverhoging van €3. Voor de uien die meer dan 60% grof zijn, noteert beurs Emmeloord deze week een prijsrange van €17 tot €20.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden