Agrifoto

Inside Peen

Ook Engeland brengt geen reuring op peenmarkt

6 December 2019 - Anne Jan Doorn

De handel in peen is erg rustig voor deze tijd van het jaar. De overzeese export valt zo goed als weg, omdat Senegal van de markt is. Ook in Europa is weinig vraag. Zelfs grote problemen in Engeland zorgen niet voor extra vraag.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Senegal sluit de grenzen voor peen op 15 december. Dit betekent dat de overzeese export steeds meer stilvalt, terwijl dit momenteel bijna de enige markt is die voor wat vraag naar Nederlandse peen zorgde. Ook binnen Europa is weinig vraag, zelfs met feestdagen voor de deur.

In Engeland zijn (door overstromingen) grote problemen met peen. Telers kunnen het land namelijk niet op om de peen te bedekken met stro, om het te beschermen tegen vorst. Ook is de oogst vertraagd, er wordt zelfs gezegd dat de helft van de oogst in gevaar is. Dit heeft echter nog geen invloed op de Nederlandse markt.

Zorgen over kwaliteit
Wat wel weggaat, is vooral slechte kwaliteit. De handel moet moeite doen om deze partijen weg te krijgen, waardoor de prijzen fors lager liggen. De zorgen over de kwaliteit in de bewaring nemen daarnaast ook toe. Er zijn veel phytophthora-ringen gevonden, en dat kan ertoe leiden dat partijen in hoog tempo wegrotten.

De DCA-notering Peen blijft deze week wel staan. Er is €9 genoteerd voor B-peen en €10 voor C-peen. De hogere prijs voor C-peen komt met name door het feit dat er minder aanbod is. Dit omdat er minder gespoeld wordt.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden