Shutterstock

Inside Uien

Uienverpakkers gaan knallend het nieuwe jaar in

3 Januari 2020

Het jaar begint goed voor wat betreft de vraag naar Nederlandse uien. Of dit de komende weken zo blijft, valt echter nog te bezien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Uienverwerkers hebben in de eerste volle week van 2020 meteen een drukke week voor de boeg. Omdat er nog tot 15 januari Nederlandse uien naar Senegal geëxporteerd mogen worden probeert de export optimaal van deze periode gebruik te maken. Er staat daarom voor volgende week een boot gepland met verladingen richting Afrika.    

Tandje terug
Hoe de vraag naar zich na komende week gaat ontwikkelen is nog onduidelijk. Naar waarschijnlijkheid zal Senegal rond 15 januari inventariseren of er nog behoefte is aan een groter volume Nederlandse uien. Zoals gebruikelijk schakelen ook overige bestemmingen in Afrika in januari een behoorlijk tandje terug. Bestemmingen in Azië zijn de afgelopen maanden eveneens goed aan de markt geweest voor Nederlandse uien. De verwachting is dat begin februari India weer eigen oogst heeft.

In verband met de feestdagen zijn er de afgelopen tijd weinig uien bijgekocht door handelaren en verpakkers. Alleen beurs Emmeloord heeft deze week een notering uitgebracht. Deze notering is onveranderd ten opzichte van de laatste notering die uitgebracht werd in week 51.  Ook de baalprijzen zijn onveranderd gebleven.  

Bekijk alle noteringen hier

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden