Agrifoto

Inside Peen

Te weinig vraag naar Nederlandse peen

10 Januari 2020 - Anne Jan Doorn

De peenhandel is en blijft extreem rustig voor de tijd van het jaar. Probleem is niet alleen de kwaliteit van de peen, maar voornamelijk dat er weinig vraag is. Wat betekent dit voor de prijs?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De peen die verkocht wordt gaat voornamelijk naar de gebruikelijke landen, zoals Polen en Roemenië. Deze landen hebben echter zelf ook vaak peen genoeg en kopen enkel Nederlandse peen als die voor een lagere prijs dan de eigen peen gekocht kan worden.

Ook het weer zit niet mee op de peenmarkt. Binnen 2 weken zal alle peen van het land zijn. Daardoor is alle peen geoogst en is er niets verloren gegaan aan bijvoorbeeld vorst. Hoewel er forse kwaliteitsproblemen zijn, zijn er ook zeker partijen die goed zijn en tot juni bewaart kunnen worden.

Stabiele prijs
De prijs van de DCA-Notering peen blijft voor de B-peen stabiel. Er wordt een range van €6 tot €10 per 100 kilo genoteerd. Het gaat deels om prijzen voor af land handel en soms over partijen die uit de koeling moeten. De prijs voor C-peen ligt duidelijk hoger met prijzen van €9 tot €14 per 100 kilo. Doordat er weinig gespoeld wordt en snijderijen toch hun grove peen nodig hebben is er veel vraag.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden