Shutterstock

Inside Uienmarkt

Uienmarkt in de overgang, wat betekent dit?

10 Januari 2020

Veel uien zijn deze week verpakt voor de (voorlopig) laatste verlading naar Senegal. Hiermee zit de uienmarkt in een overgangsperiode, waarbij de focus komt te liggen op andere bestemmingen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op 11 januari vertrekt de - voor zover bekend - laatste boot met uien voor Senegal van dit seizoen. Of er later deze maand nog nieuwe licenties worden afgegeven, is niet bekend. Wanneer er dit het geval is, wordt er nog extra volume naar Senegal uitgevoerd.

Overige bestemmingen uit Afrika nemen nu ook gas terug, omdat op korte termijn lokale oogst wordt verwacht. Hoe de markt in Azië zich gaat ontwikkelen, is nog onduidelijk. De uienmarkt verkeert dus in een overgangsperiode. Hierbij is het onduidelijk welke markten de komende tijd de kar gaan trekken en welke volumes daarbij gepaard gaan.  

Weinig bijgekocht
De beursverenigingen in Middenmeer en Emmeloord geven een rustige stemming aan. Omdat de uiensector in een overgangsperiode zit, worden er weinig uien bijgekocht. De meeste verpakkingsstations hebben voor de rest van de maand voldoende voorraad, waardoor de noodzaak er niet is om uien bij te kopen. De stemming onder telers is daar in tegen vast. Vooral de 'mooie' partijen van voor de regen worden niet snel losgelaten.

In de beursprijzen zijn weinig veranderingen waarneembaar. Beurs Goes en Middenmeer noteren onveranderd. De noteringen van de regionale beurs in Emmeloord staat iets onder druk. De 30-60% grof sortering daalt met €0.50 tot een notering van €12 tot €14 en de 60% opwaarts sortering daalt met €0.25 tot een notering van €12 tot €15.

Bekijk alle noteringen hier

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden