Agrifoto

Inside Uienmarkt

Uienteler houdt vertrouwen in uienmarkt

31 Januari 2020

Nederlandse verpakkers van uien hebben het de laatste weken erg rustig. De uientelers hebben vertrouwen desondanks vertrouwen in de markt. Hun stemming is 'vast'.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De exportcijfers van week 2 van dit jaar zijn te omschrijven als buitengewoon goed. Volgens de voorlopige cijfers zijn er in deze week 34.169 ton uien geëxporteerd, waarmee het seizoenstotaal op 762.321 ton uitkomt. Na de goede export van week 2 hebben verpakkers en exporteurs het echter zeer rustig, doordat de meeste Afrikaanse bestemmingen op lokale markten zijn overgeschakeld. Volgens exporteurs zijn er op dit moment geen voortekenen dat het exportvolume in de komende weken significant toeneemt. 

Kleine negatieve correctie
De regionale beurzen noteren allemaal met een kleine negatieve correctie ten opzichte van vorige week. Wanneer alle noteringen naast elkaar worden gelegd, wordt er voor de 30 tot 60% grofte sortering €11 tot €13 betaald en voor de 60% opwaarts sortering €12 tot €14,50 per 100 kilo. Nadat de export in week 3 is teruggeschakeld zijn ook de baalprijzen gaan zakken. Een overzicht van de huidige baalprijzen geeft de  DCA notering Baalprijs Uien.

Ondanks de rustige export is de stemming onder boeren nog erg vast. Zij zijn niet bereid om uien nu te verkopen. Januari en februari zijn traditioneel rustige periodes en bovendien resulteert het bijstellen van de oogstramingcijfers er alleen maar in dat de stemming nog vaster wordt.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden