Agrifoto

Inside Uienmarkt

Uienverpakkers zitten in een spagaat

7 Februari 2020

Verwerkers verkeren in een spagaat. Enerzijds is het moeilijk om nu aan uien te komen, maar aan de anderzijds is het moeilijk om er ook weer vanaf te komen. Telers met kwalitatief goede zitten  stevig in het zadel. De goedlopende export van de...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Telers met kwalitatief goede zitten  stevig in het zadel. De goedlopende export van de eerste seizoenshelft en de bijgestelde oogstramingscijfers zorgen ervoor dat telers geen haast hebben in de verkoop van de uien. 

Anderzijds is het voor verwerkers lastig om de uien kwijt te raken. Met het overschakelen van markten door exportlanden, wordt een groot exportvolume gemist. Bovendien is het is de week van de Fruit Logistica in Berlijn. Tijdens deze AGF-beurs komen veel handelaren vanuit de hele wereld bij elkaar. Omdat hier veel exporteurs en verwerkers bij aanwezig zijn, is het in de week van de Fruit Logistica jaarlijks een erg rustig.

Een markt die wel loopt is de industriemarkt in Polen. Veel kwalitatief mindere partijen worden verwerkt in de Poolse schillerijen, waardoor deze partijen van de markt raken. 

Baalprijzen stabiliseren
Zowel de transactielijsten als de beurnoteringen geven aan dat er weinig handel is. De beursprijzen liggen in lijn van de noteringen van een week eerder. Middenmeer noteert voor haar noteringen €0,50 lager dan vorige week en de 30-60% grof sortering in Goes zakt met €0,25, verder blijven allen beursprijzen gelijk.

De baalprijzen hebben na het wegvallen van Senegal als exportmarkt een stap terug gezet, maar lijken nu te stabiliseren. Bekijk alle noteringen hier.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden