Shutterstock

Inside Uienmarkt

Uienmarkt komt weer in beweging

14 Februari 2020

Het is een reurige week geweest op de uienmarkt. Na een lange periode van weinig handel was er deze week weer veel animo om uien te kopen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Zoals wel vaker in het voorjaar is het hollen en stilstaan op de uienmarkt. Na de Kerst zijn er erg weinig partijen gekocht bij de boer. Verpakkers hebben in november en december veel partijen gekocht waardoor zij lange tijd beschikten over ruime voorraden. Deze voorraden zijn gezien de baalprijzen relatief duur ingekocht.

Daarom zijn er de afgelopen weken weinig uien bijgekocht, terwijl geprobeerd werd om de voorraden zo veel mogelijk weg te werken. Nu de voorraden steeds beperkter beginnen te raken moet men de boer weer op om uien te kopen. Met name naar grove partijen met een blanke kleur (voor de regen opgeladen) is nu vraag.

Vaste stemming
De stemming onder uientelers is echter erg vast. Hierdoor hebben de prijzen een stap omhoog gezet en is er veel reuring op de markt. De regionale beurzen in Middenmeer en Emmeloord noteren alle twee voor beide groftesorteringen een positief verschil van €1. De transactielijsten noteren deze week ook veel nieuwe transacties.

In navolging van de boerenprijzen plussen deze week ook de baalprijzen. Ondanks dat exporteurs meer werk hebben dan eind januari loopt het nog steeds geen storm op de exportmarkt.  Er is iets meer vraag vanuit Azië maar overige bestemmingen houden zich nog rustig.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden