Agrifoto

Inside Peen

Peenmarkt lijkt wel in beton gegoten

28 Februari 2020 - Thomas Doornbos

Er zit nog altijd geen beweging in de peenmarkt. Er is veel aanbod van slechte kwaliteit peen en er is weinig vraag. Hierdoor zit er weinig beweging in de handel. 

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA-Notering peen van deze week laat ook maar een kleine beweging zien ten opzichte van vorige week. De peenmarkt is al een aantal weken zo rustig. Dit komt allemaal door de slechte kwaliteit peen, die maar niet van de markt weg wil. Doordat er al weinig vraag is, blijft de prijs daardoor onder druk staan. Wel is er zo af en toe een goede kwaliteit partij peen die voor een meerprijs weggaat. Dit zijn echter uitschieters.

Handel wacht af
De vraag is of er op korte termijn verandering komt in de markt. Dit is lastig te zeggen. De handel zit af te wachten totdat er wat gaat gebeuren. Maar de vooruitzichten zijn dat er niet genoeg vraag is om de slechte partijen af te zetten. Hierdoor ontstaat er prijsdruk. De handel rekent erop dat de huidige status quo daardoor niet snel gaat veranderen.

De DCA-Notering Peen komt voor B-peen uit op gemiddeld €11 per 100 kilo. Dit is bij een range van €8 tot €14 per 100 kilo. Hiermee stijgt de gemiddelde prijs met €0,50. C-peen laat een daling zien van het gemiddelde met €0,50 tot €11,50 per 100 kilo.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden