Shutterstock

Inside Uienmarkt

Kunnen de baalprijzen de boerenprijzen volgen?

28 Februari 2020

De boerenprijzen voor uien zitten de laatste tijd flink in de lift. Voor verpakkers is het hierdoor noodzakelijk om ook de baalprijzen omhoog te krikken. Slagen zij hierin?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gemoedstoestand van uientelers is in deze periode uitstekend. Handelaren en verpakkers laten zich geregeld zien bij boeren om uien te kopen. Ondertussen verschijnen er steeds hogere prijzen op de transactielijsten. Dit resulteert er in dat uientelers alleen maar vaster in de markt gaan zitten.   

Met name verpakkers die (deels) gericht zijn op de kleinverpakking, hebben op hogere niveaus ingekocht. Het gros van de verpakkers gaat echter niet mee in de hoge transacties die nu door de markt zingen (€19 tot €20 op termijn). Hiervoor zit er te weinig ruimte in de baalprijzen. Hoewel de export breed is, ontbreken de grote volumes die de baalprijzen kunen opkrikken. Voor de gangbare maten wordt er in de baal €19 tot €21 betaald.

Bekijk alle noteringen hier.

Forse stijging Goes
De regionale beurscommissies tonen in navolging van de voorgaande weken een positieve bijstelling van de beursprijzen. Voor alle sorteringen wordt een plus genoteerd. Het meest in het oog springt de 60% opwaarts sortering in Goes. De beurcommissie in Goes noteert €15 tot €18, wat neerkomt op een stijging van €1,50.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden