Agrifoto

Inside Peen

Peen is voor de handel een rotmarkt

13 Maart 2020 - Thomas Doornbos

De prijzen voor peen laten geen heftige beweging zien. De prijsrange van de peen is iets dichter bij elkaar geschoven. De marktomstandigheden laten nog geen verandering zien ten opzichte van vorige week.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De markt van peen wordt nog steeds onderdrukt door een kleine vraag met een slechte kwaliteit aanbod. Daarbij komt dat er een overvloed is aan bio-peen. Deze bio-peen wordt voor dumpprijzen ingekocht door afnemers als supermarkten. Dit onderdrukt de markt voor de gangbare peen. Straks met Pasen is er waarschijnlijk meer vraag naar peen. De verwachting is echter dat deze vraag geen stand gaat houden.

Verhitte coronabestellingen
Het coronavirus heeft nog geen groot effect op de peenmarkt. Wel wordt er door een enkele handelaar, wat verhitte 'coronabestellingen' gedaan. De prijzen van de peen deze week laten geen grote verandering zien. De marktomstandigheden van deze week zijn dan ook nog steeds typerend voor dit jaar. De hogere prijzen (€14 tot €15) zijn voor heel goede peen, hier wordt echter niet veel in gehandeld. Als er handel plaatsvindt, is dat voornamelijk in het lagere segment en dat zorgt voor een uitgerekte prijsrange. Oftewel, een rotmarkt voor de handel. 

De DCA-peennotering van deze week laat een prijsrange zien van €8 tot €14 per 100 kilo B-peen. Ten opzichte van vorige week is de range iets kleiner geworden. De prijzen van C-peen zijn daarentegen iets uit elkaar gegaan. In week 11 noteren we voor C-peen €9 tot €15 per 100 kilo.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden