Shutterstock

Inside Uien

Uienverpakkers nemen een afwachtende houding in

27 Maart 2020

Bij veel uientelers zijn deze week de werkzaamheden voor de uienteelt voor komend seizoen weer begonnen. Ondertussen blijft het spannend hoe het huidige seizoen gaat aflopen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vooral vorige week hebben alle verpakstations maximaal werk gehad. Deze week is er eveneens een gezonde vraag, maar op een rustiger niveau dan een week geleden. Het zijn met name de Europese retailers die nu shoppen bij Nederlandse exporteurs. Aan het begin van de week deed het gerucht de ronde dat Nederlandse uien naar Rusland konden worden geëxporteerd. Dit blijkt achteraf niet juist te zijn. De exporteurs gaan ervanuit dat er dit seizoen geen uien de Russische grens over gaan.

Baalprijzen
De toegenomen vraag naar uien heeft ertoe geleid dat de baalprijzen de afgelopen 2 weken een flinke stap naar boven hebben gezet. Een overzicht van de huidige baalprijzen kunt u vinden in de DCA notering Baalprijs Uien.

In navolging tot de baalprijzen zijn ook de boerenprijzen de afgelopen 2 weken gestegen. Waar begin vorige week veel partijen zijn verhandeld op prijsniveaus die ook rond de kerstperiode golden (€12 tot €16), zitten uientelers nu weer een stuk steviger in het zadel. Alle drie de regionale beurzen toonden deze week dan ook een plus in de noteringen. Wanneer alle noteringen naast elkaar worden gelegd, dan wordt er voor de 30 tot 60% grof sortering €14 tot €18 betaald en voor de 60% opwaarts sortering €15 tot €19.

Ondanks de hogere (baal)prijzen is het koopgeweld deze week weer wat getemperd. Vorige week is er een grote slag geslagen door de verpakkers. Met alle onzekerheden in deze periode kiezen zij ervoor om de voorraden laag te houden en een afwachtende houding in te nemen met het kopen van nieuwe partijen.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden