Agrifoto

Inside Uienmarkt

Uienhandel oogst 2020 alweer in volle gang

29 Mei 2020

Teeltseizoen 2019 is nog niet afgelopen, maar toch wordt er al weer volop handel gedaan voor oogst 2020. De droge start van het groeiseizoen zorgt voor veel stemming.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er zijn weinig vrije uien over om te verhandelen, er is al enige tijd een run op de laatste uien. Vorige week werd er zelfs tot €40 betaald voor een box uien. Omdat de baalprijzen op het moment achterblijven ten opzichte van de boerenprijzen, is de grootste kooplust nu wat getemperd. De baalprijzen liggen nu grofweg rond de €30. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Forse stijging baalprijzen
Hoewel de baalprijzen nu stagneren, lieten deze de afgelopen weken een forse stijging zien. Met de stijging van de boerenprijzen werden verpakkers verplicht om ook de baalprijzen te verhogen. Dit zorgt er wel voor dat sommige bestemmingen afhaken bij de koop van Nederlandse uien. Zo vinden met namen bestemmingen uit Oost-Europa onze uien nu te duur.

De beursprijzen hebben deze week een flinke stap omhoog gezet. De beurscommissie in Goes verhoogde de notering van de 60% opwaarts sortering met maar liefst €10,25 in één week. Wanneer we alle noteringen naast elkaar leggen dan wordt er voor de 30-60% groftesortering €22 tot €30 betaalt en voor de 60% opwaarts sortering €24 tot €34.

Nieuwe oogst
Waar teeltseizoen 2019 nog niet is afgelopen, zijn er al veel uien gekocht op oogst 2020. De aanjager van deze kooplust is de droogte, wat zorgt voor veel stemming. Hoewel de belangrijkste groeimaanden van uien nog moeten komen, zijn de prijzen voor deze tijd van het jaar bijzonder hoog. Zo kwam uienhandel.com deze week met een tender van €16 op februari en ook af land zijn er al weer veel partijen gekocht.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden