Shutterstock

Inside Uienmarkt

Handel tast de uienmarkt voorzichtig af

26 Juni 2020 - 33 reacties

Hoewel de eerste uien van oogst 2020 zijn gerooid, is er momenteel nog weinig handel op de uienmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De meeste verwerkers zijn leeg met hun voorraad van oogst 2019. De handel voor oogst 2020 moet nog worden opgestart. De nodige percelen zijn deze week gerooid, maar moeten nog verwerkt worden voordat de uien gereed zijn voor export. Volgende week zullen de eerste Nederlandse uien nieuwe oogst de Nederlandse grens passeren.  

Rustige handel
Hoewel de nieuwe oogst is begonnen, is de handel in plantuien nog rustig. De meeste winteruien zijn verhandeld op basis van deelcontracten waarbij de prijs open staat, hierdoor hebben veel verwerkers al de nodige voorraad. Verwerkers zijn aftastend in hij bijkopen van nieuwe winteruien op de vrije markt. Wanneer de eerste vroege plantuien op de markt komen zijn de winteruien al snel minder waard. Ook in de plantuien die in 2020 geteeld zijn vindt er nog weinig handel plaats. Exporteurs hebben nog weinig vraag naar nieuwe oogst waardoor verpakkers hun voorraden beperkt willen houden.

De vraag naar nieuwe oogst is beperkt maar wel breed. Waar de vraag  zich aan het einde van de oude oogst vooral concentreerde op Europa komt de vraag nu vanuit verschillende werelddelen. 

Notering winteruien
Vorige week bracht de regionale beurs in Emmeloord voor de laatste keer een notering uit van oogst 2019. Wat betreft beursnoteringen nieuwe oogst moet men het deze week alleen doen met de notering voor de winteruien van de regionale beurs in Goes. Hiervoor wordt €25 tot €27 genoteerd. Inmiddels staan deze prijzen licht onder druk omdat er weinig animo is bij verpakkers om bij te kopen.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden