Shutterstock

Inside Uienmarkt

Regen vertraagt de toevoer op uienmarkt

17 Juli 2020

Vraag en aanbod lagen deze week goed in verhouding op de uienmarkt. Dit heeft voornamelijk te maken met de regen van afgelopen tijd, waardoor veel product niet naar binnen gereden kon worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vraag naar Nederlandse uien is enigszins toegenomen ten opzichte van voorgaande weken. Deze vraag is zeer breed, vanuit alle windrichtingen is er wat vraag naar Nederlandse uien. De volumes die hierbij gepaard gaan, zijn echter nog beperkt. Omdat de vraag (in volumes) nog gering is en verwerkers al via allerlei manieren beschikking hebben over aanbod dat op korte termijn geoogst kan worden, zijn verwerkers en handelaren slechts in beperkte mate actief op de uienmarkt.

Doordat er deze week toch regelmatig een buitje is gevallen, zijn er weinig uien binnengereden. Dit heeft er voor gezorgd dat de vraag en aanbod deze week redelijk in verhouding lagen. Desondanks zijn de baalprijzen een stukje gezakt. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Weinig handel in zaaiuien 
Er wordt weinig handel gedaan in de zaaiuien. Verpakkers en handelaren zitten in het plantuienseizoen en hebben doorgaans al positie in de zaaiuien. Zij wachten nu af hoe de groei van de zaaiuien zich in de laatste maanden gaat ontwikkelen. Voor telers is er daarentegen eveneens geen aanleiding om nu hun zaaiuien te verkopen. Bijna iedereen heeft de kans gehad om voor €15 af land uien te verkopen, waardoor de stemming onder uientelers vast is. Het gevolg is een hele rustige en aftastende uienmarkt.

Net als voorgaande weken brengt alleen de beurscommissie in Goes een notering uit. Deze week doen zij dat alleen voor de vroege voorjaarsplantuien. Deze notering zakte deze week met €0.50 ten opzichte van vorige week, de notering komt nu uit op €16,00 tot €20,00.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden