Agrifoto

Inside Uienmarkt

Uienverpakkers zien weinig vraag naar grove uien

24 Juli 2020

De baalprijzen van uien zijn nog steeds zoekend naar stabiliteit. Omdat er op dit moment meer vraag is naar uien met een middelsortering, liggen de baalprijzen boven die van de grove uien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Langzaamaan ontwikkelt de vraag zich op de exportmarkten, waardoor verpakker ook steeds meer werk krijgen. Exporteurs hebben vooral vraag naar de middelsortering uien. Deze vraag is grotendeels afkomstig van Afrikaanse bestemmingen als Ivoorkust. Omdat de grovere sorteringen op dit moment moeilijk(er) zijn om te exporteren, ligt de baalprijs van de grove uien onder die van de middelsorteringen. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Vraag invullen
Hoewel de vraag bij verpakkers toeneemt, komt er ook steeds meer aanbod op de markt. Verpakkers hebben voldoende aanbod om de vraag in te vullen. De baalprijzen en de uienprijzen zijn zakkend, waardoor verpakkers een afwachtende houding innemen.

Senegal is doorgaans de grootste afnemer van Nederlandse uien. In de eerste maanden van het uienseizoen nemen zij grote volumes met Nederlandse uien af, waarna Senegal in de tweede seizoenshelft overschakelt op lokale oogsten. Om deze lokale oogsten te beschermen werkt Senegal met importquota. De laatste jaren ging de markt naar Senegal telkens in september open. De verwachting voor dit seizoen is dat de markt halverwege augustus open gaat. Mocht dit het geval zijn, dan hebben verpakkers met circa 2 weken extra een stuk meer werk.

Alleen beurs Goes noteert
Net als voorgaande weken brengt alleen de beurscommissie in Goes een notering uit. De notering voor de vroege voorjaarsplantuien zakt deze week met €1 ten opzichte van vorige week, de notering komt nu uit op €16 tot €20.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden