Agrifoto

Inside Uien

Uienverkeer binnen Europa begint vorm te krijgen

29 Juli 2020

Net als in Nederland zijn ook in overige Europese uientelende landen de winteruien gerooid en is het aanbod van voorjaarsplantuien groeiende. De afzet van uien begint langzaamaan meer vorm te krijgen en is het aftasten welk prijsniveau kopers prikkelen om actief te worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor winteruien wordt in Duitsland zaken gedaan tussen €26 en €28 per 100 kilogram geleverd in big bags af sorteerbedrijf. Ten opzichte van vorige week betekent dat een daling van gemiddeld €6,50 per 100 kilogram. De oogst van voorjaarsplantuien ondervindt in het zuiden van Duitsland hinder van de hoge temperaturen, maar het brengt momenteel niet de behoefte aan werkvoorraad in gevaar.

Een deel van de behoefte aan uien in Duitsland wordt vanuit Oostenrijk ingevuld. Daar is het aanbod van uien ruim voldoende. Ook hier betreft het winteruien die voor telers een prijs opleveren tussen €15 en €18 per 100 kg. Voor deze prijzen worden de uien gesorteerd geleverd in kisten en afhankelijk van de grofte wordt de bovenkant of onderkant van de prijsrange uitbetaald. De genoemde prijsrange is onveranderd ten opzichte van vorige week. De prijzen van Oostenrijkse uien hebben ieder seizoen een overwegend stabiel karakter.

De invloed van corona lijkt zich te laten gelden als het gaat om de vraag naar uien in Frankrijk. Hoewel het nu hoogseizoen is voor wat betreft vakantie, is dat aan de vraag naar uien niet af te lezen. De telerprijsrange voor middelsortering plantuien beweegt tussen €22 en €24 per 100 kg, onveranderd ten opzichte van vorige week.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden