Nowaczyk / Shutterstock.com

Inside Uien

Senegal opent direct grenzen voor uien

20 Augustus 2020

Zoals verwacht kwam vandaag (donderdag 20 augustus) het verlossende bericht uit Senegal: de grenzen gaan per direct open voor uien. De financiële middelen als gevolg van de coronacrisis beperken echter de importquota.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Senegal opent per direct zijn grenzen voor uien, nadat deze in februari werden gesloten ten behoeve van de afzet van eigen teelt. Al jaren is dit het patroon in het voor Nederland belangrijkste afzetland voor uien. Het afgelopen jaar was Senegal goed voor de afname van 170.000 ton. Of er dit seizoen ook zoveel Nederlandse uien naar het Afrikaanse land toe kunnen, is de vraag. Op voorhand is een importvolume afgegeven van 125.000 ton, tegen 135.000 ton vorig jaar.

Desondanks is het groene licht van Senegal goed nieuws voor de exporteurs die al uien in schepen voor de kust hebben dobberen in afwachting van het opengaan van de grens. Ieder jaar lijkt het een sport wie als eerste exporteur in staat is uien op de kade in Dakar (foto) te zetten.

Voor reuring op de Nederlandse markt was het wachten op meer afzetmogelijkheden. Tot nu toe viel dat wat tegen, alhoewel de exportcijfers geen aanleiding geven tot somberen. Die liggen in lijn met het afgelopen (record) seizoen.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden