Agrifoto

Inside Uienmarkt

Uienmarkt in Senegal al snel vol

28 Augustus 2020 - 40 reacties

Hoewel de uienmarkt in Senegal slechts een week geleden is geopend is de vraag al snel ingevuld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op donderdag 20 augustus opende Senegal per direct de grenzen voor Nederlandse uien. Hier hebben exporteurs gretig gebruik van gemaakt. In korte tijd zijn er veel uien gelost in de havens van Dakar. De markt is hierdoor snel verzadigd waardoor de importeurs uit Senegal op dit moment eerst de voorraden wegwerken voordat zij weer nieuwe Nederlandse uien nodig hebben.

De laatste jaren is dit patroon vaker zichtbaar in Senegal. Het is een markt waar men graag de uien op kwijt wil waardoor de markt meer een aanbodsmarkt is geworden dan een vraagmarkt. Naast Senegal zijn het de bekende overige landen uit West-Afrika die op dit moment Nederlandse uien importeren. De vraag vanuit overige continenten is op dit moment nog beperkt. 

Rustig op de boer
Hoewel de vraag vanuit Afrika verpakkers het nodige werk geeft is het op de boer nog erg rustig. De plantuien zitten de zaaiuien momenteel in de weg. De opbrengsten in de plantuien zijn in grote lijn goed. Veel verpakkers hebben nog verplichtingen in de plantuien en schakelen zo veel mogelijk over op de zaaiuien. Dit zorgt er voor dat er druk ontstaat op de plantuienmarkt.

De baalprijzen voor de middelsortering staan de laatste weken stabiel op een niveau van €20 tot €21. De vraag naar de grove sorteringen is op dit moment beperk waardoor de baalprijzen voor deze sorteringen op een lager niveau liggen. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.  

De regionale beurs in Goes heeft deze week als enige van de 3 regionale beurzen een notering voor plantuien uitgebracht. Voor plantuien af land wordt €9 tot €13 genoteerd en voor de plantuien uit de schuur komt de notering uit op €14 tot €15. Naast de noteringen van de plantuien heeft de beurscommissie in Goes ook een notering uitgebracht voor de zaaiuien, deze notering komt uit op €12,50 tot €15.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden