Agrifoto

Inside Uien

Stabiliseren de prijzen voor uien?

20 November 2020

Ondanks de goede exportcijfers van de afgelopen weken zijn de boerenprijzen voor de uien die op korte termijn opgehaald moeten worden de laatste 3 weken redelijk stabiel. Hoe komt dat?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Alle 3 de regionale beurzen noteren deze week onveranderd. Wanneer we alle regionale beurzen naast elkaar leggen, dan wordt €18 tot €20 betaald voor gele zaaiuien. Er wordt op de boer minder hard gelopen, omdat veel verwerkers op directe levering al ruimschoots positie hebben ingenomen. Die verplichtingen worden eerst nagekomen voordat er nieuwe voorraad wordt bijgekocht. Daarnaast worden verplichtingen op termijn naar voren gehaald. Aangezien er nog steeds veel uien worden geëxporteerd, is het wachten op het moment dat er een nieuwe koopronde zal ontstaan.

Goede export houdt aan
Ook de meest recente exportcijfers waren om over naar huis te schrijven (37.666 ton in week 44). Hoewel verpakkers aangeven dat het iets minder wild is dan een paar weken geleden, zeggen zij dat er op dit moment nog steeds veel uien worden geëxporteerd. Tot de jaarwisseling zijn de meeste verpakkers er wel van overtuigd dat deze vraag goed blijft. De vraag is wat er na de jaarwisseling gaat gebeuren als Afrika normaal gesproken voor een groot deel overschakelt op de lokale oogst.

De verwachte export naar Azië lijkt positief, maar in de uienmarkt is niets zeker. Hierbij speelt ook de beschikbaarheid van containers een rol. Door onbalans in de wereldwijde containerstromen is het voor exporteurs lastig om aan containers te komen. Dit kan een beperking opleveren in de export.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden