Shutterstock

Inside Uien

Af land uienpool Agrifirm noteert boven beursprijs

17 December 2020 - Redactie Boerenbusiness

De prijs van de uien af-landpool van Agrifirm is bekend. De gemiddelde prijs uit deze pool ligt volgens de coöperatie boven de gemiddelde af-landnotering van de beurs in Emmeloord.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Agrifirm presenteert een af-landpoolprijs van €10,70 per 100 kilo voor gele uien. Bij de start van de pool in week 34 lag de prijs op €13 per 100 kilo. Er waren toen nog nauwelijks zaaiuien geoogst en verwerkt. Begin september kwam de oogst goed op gang. Naarmate de oogst piekte, zakte de prijs.

Het dieptepunt werd bereikt in week 36 met €9 per 100 kg. De prijs klom daarna langzaam op naar €11 per 100 kg in week 42. Door de goede vraag naar Nederlandse zijn de prijzen daarna verder gestegen, maar alle af landuien waren toen al geoogst en verkocht. De gemiddelde beursnotering komt over deze periode uit op €10,40 per 100 kilo.

Tarra iets hoger
In vergelijking met voorgaande jaren liggen de tarrapercentages iets hoger. Met name kale uien vormen een probleem. Het gemiddelde tarrapercentage zat rond de 7%. In september zijn veel uien onder goede omstandigheden geoogst. Vanaf eind september werd het natter en waren er minder oogstbare dagen. Desondanks zijn alle uien geoogst en was er weinig afkeuring.

De af-landpool van Agrifirm is een pool, zonder (tijdelijke) opslag. Leden van Agrifirm ontvangen bovenop de poolprijs het ledenvoordeel van €1,25 per ton. Hiermee komt de poolprijs uit op €10,825 per 100 kilogram.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden