Shutterstock

Inside Uienmarkt

Te weinig transacties voor uiennoteringen

18 December 2020

Het is rustig op de uienmarkt, 2 van de 3 regionale beurscommissies brachten deze week geen notering uit omdat er te weinig transacties werden ingediend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De meest recente exportcijfers corresponderen niet met de huidige situatie op de exportmarkt. De jongste cijfers komen uit op 41.762 ton waarmee de exportcijfers van week 48 voor de vierde keer op rij boven de 40.000 ton uitkomen. Drie weken later is het aanzienlijk rustiger in de export. Met name de vraag vanuit Azië is een stuk minder dan een aantal weken geleden. De export richting Afrika is momenteel vooral afhankelijk van boten die wel of niet verladen worden, wanneer er een boot wordt geladen betekent dit een extra stimulans. Vanuit Europa is er op dit moment weinig vraag naar uien, vanuit landen als Duitsland en Frankrijk worden zelfs uien in Nederland aangeboden.

Weinig transacties
De beurscommissies in Middenmeer en Goes hadden deze week te weinig transacties om tot een notering uit te komen. In Emmeloord omschrijft de beurscommissie de uienmarkt als rustig. Het geeft aan dat er weinig partijen op de boer worden bijgekocht. Er zijn momenteel voldoende uien en de situatie op de exportmarkt wordt rustig afgewacht. Alleen in Emmeloord is genoteerd, de beurs noteert voor de 30-60% grof €17 tot €19 en voor de 60% opwaarts €17 tot €18.

Omdat het beduidend rustiger is onder de verwerkers, staan de baalprijzen onder druk. Omdat er vanuit de export weinig vraag is naar grove uien is juist deze maatsortering in de baal de afgelopen 2 weken gezakt. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.  

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden