Agrifoto

Inside Uien

Uitdagend eerste jaar voor af landpool rode uien PPA

21 December 2020 - Niels van der Boom

Voor de eerste keer heeft PPA Group dit jaar een af land pool voor rode uien opgericht. De interesse was groot, maar de markt waarin het bedrijf moest opereren moeizaam. De af land pool voor gele uien verliep vlotter en noteerde boven beursprijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het resultaat van de af land pool voor gele uien komt op €11,01 per 100 kilo. Voor de rode uienpool is dat €12,37 per 100 kilo. Dit zijn de netto bedragen, na aftrek van kosten voor de teler. Volgens PPA ligt het resultaat boven de gemiddelde noteringen van beurs Emmeloord in de af land periode. Alleen in week 42 lag de beursnotering hoger. Hierbij kijkt het bedrijf naar de periode vanaf week 37. De gemiddelde beursnotering van de 3 regionale beurzen over de gehele af land periode komt op €11,56 per 100 kilo.

De kwaliteit was een uitdaging, zo meldt het bedrijf, maar uiteindelijk wist PPA  hier wel een mouw aan te passen. Zo hebben alle partijen een plek gevonden in de markt. De markt voor rode uien verliep moeizaam, omdat er veel onzekerheid was. Daarbij stond de prijs sterk onder druk. Tegelijkertijd was er veel interesse in de pool vanuit telers.

Uitbreiding
PPA hoopt komend jaar uit te breiden in zowel de gele als rode af land pool. Naar eigen zeggen zoeken telers stabiliteit in roerige tijden, wat ook het afgelopen seizoen goed merkbaar was. De af land pool voor gele uien wordt in 2021 voor de 25ste keer georganiseerd. PPA heeft vestigingen in Nieuwe-Tonge en Dronten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden