Eigen foto

Inside Uien

Rustige start van nieuw uienjaar

8 Januari 2021

Traditiegetrouw zit de uienmarkt in deze tijd van het jaar in een omschakelperiode. De vraag vanuit Afrika en Azië neemt af en nieuwe bestemmingen moeten het overnemen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In oktober en november was het nog dringen op de uienmarkt, in deze periode hebben veel verwerkers en handelaren uien ingekocht en is er  positie ingenomen voor december en een deel van januari. Vanaf begin december zijn er nauwelijks nog uien op de boer bijgekocht. De posities waren voldoende en de vraag vanuit de export begon gedurende de maand december te stagneren.

Rustige export
In de export is op het moment erg rustig. De laatste cijfers zijn van week 51, met 29.609 ton is dit een goed resultaat. In deze week is er nog een boot geladen voor Senegal en dat is terug te zijn in de cijfers. In week 51 gaat er namelijk 34% van het week volume richting Senegal. Sindsdien is de export richting Afrika behoorlijk teruggeschroefd. Ook de vraag vanuit Azië is op dit moment behoorlijk afgenomen.

Regionale noteringen
De regionale beurzen zijn deze week vrij eensgezind. In Goes noteert men €16 tot €19, de beurscommissies in Emmeloord en Middenmeer leggen de bovenkant van de noteringen een euro lager.  Bovendien labelt de beurscommissie in Emmeloord de uienmarkt als rustig.

De baalprijzen zijn de afgelopen gedaald. Voor de meest gangbare maten wordt tussen de €18 en €22 in de baal betaald. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox