Eigen foto

Aangeboden door Uienhandel.com

Gevraagd: industrie uien met bestemming Polen

12 Januari 2021

Vorig seizoen (oogst 2019) was de Poolse industriemarkt misschien wel de grootste koper van Nederlandse uien. Is Polen dit jaar net zo nadrukkelijk aan de markt?

Wanneer er in Nederland uien zijn met kwaliteitsproblemen, dan kunnen deze vaak nog verwerkt worden via de industriemarkt in Polen. Deze bedrijven schillen en verwerken de uien of vriezen ze in.

Veel uien naar Polen
Vorig jaar zijn er enorm veel uien op de Poolse industriemarkt beland. Het is lastig om hier cijfers van te achterhalen, omdat de uien die naar de Poolse schillerijen gaan niet worden meegenomen in de exportcijfers die GroentenFruit Huis publiceert. Toch mag het duidelijk zijn dat er ongelofelijk veel uien naar Polen zijn geëxporteerd. Machiel Boons van Uienhandel.com geeft aan: "Vorig jaar begon de afzet richting Polen al extreem vroeg, omdat er een misoogst was in Polen. Begin juli hadden we de eerste auto's al naar Polen rijden en deze vraag is de rest van het seizoen gebleven. Omdat deze leveringen nergens centraal worden geregistreerd, is het moeilijk om een schatting te maken, maar ik ga ervan uit dat er vorig seizoen rond de 100.000 ton uien richting de Poolse industriemarkt zijn vertrokken, een absoluut record."

Dit jaar is de markt naar Polen een stuk rustiger. In Polen was de oogst dit jaar redelijk, waardoor men niet meer zo afhankelijk is van Nederlandse uien als een jaar eerder. Ook zijn er dit jaar veel (kwalitatief goede) plantuien naar de Poolse industriemarkt geëxporteerd. Momenteel worden er nog steeds Nederlandse plantuien verkocht aan Poolse schillers.

Bied uw uien aan bij uienhandel.com
Wanneer u uien heeft met een gebrek dan kunt u deze bij Uienhandel.com aanbieden. Afhankelijk van het gebrek en de grofte wordt er een bijpassend bod uitgebracht. Onder normale omstandigheden worden de uien vervolgens binnen twee weken opgehaald. Prijsindicatie 3 tot 6 euro, afhankelijk van kwaliteit.

Telers kunnen hun industrie uien online bij Uienhandel.com aanbieden op de industriepagina of contact opnemen met het inkoop team via info@uienhandel.com of 06-82120153.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden