Agrifoto

Inside Peen

Weinig vraag naar peen, kleine prijsstijging

22 Januari 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Het is en blijft rustig op de peenmarkt. De vraag vanuit de detailhandel blijft op een redelijk goed niveau maar de vraag voor export is belabberd. Er blijven wel wat zorgen over partijen peen die in kwaliteit achteruit gaan.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Verwerkers proberen voorlopig nog te draaien op al eerder gekochte peen. Door het uitblijven van grote exportorders en het aanbod van peen die van matige kwaliteit is, blijft de noodzaak om klasse I B-peen te kopen uit. Er wordt wel wat handel gedaan met name voor de retail, maar niet veel. Door de horecasluiting wordt in C-peen nauwelijks handel gedaan. Foodservice is de voornaamste bestemming voor de C-peen en deze sector ligt grotendeels stil.

Het is op zich niet ongebruikelijk dat het rustig is in deze periode van het jaar. De lockdown lijkt het matige sentiment door gebrek aan afleiding nog wat te versterken. Opvallend is dat we tijdens de eerste lockdown in maart 2020 een opleving in de handel zagen door hamsterende consumenten. Dit effect is bij de huidige lockdown uitgebleven.

Prijs loopt op
De handel peen is beperkt maar toch loopt de prijs iets op. Het kleine aanbod van goede peen speelt hier waarschijnlijk een rol in. De gemiddelde prijs van B-peen is met €16,50 per honderd kilo €1 duurder dan vorige week. De gemiddelde notering voor C-peen blijft met €14 per 100 kilo gelijk aan vorige week. Ook nu moet opgemerkt worden dat er praktisch geen handel in C-peen is.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden