Agrifoto

Inside Uien

De run op mooie partijen uien is ingezet

5 Februari 2021

Na een aantal rustige weken op de uienmarkt is de stemming op de boer weer volledig terug. Er lijkt een run te zijn gekomen op mooie uien voor de langere termijn. Dit heeft ook de daghandel omhoog gestuwd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de export is het momenteel vrij rustig. De laatst gepubliceerde exportcijfers (week 2)  komen uit op 16.180 ton uien. Vermoedelijk zal de export ook deze week onder de 20.000 ton liggen.

Ondanks de rustige export is de stemming op de boer volledig omgeslagen. De recordexport van voor de jaarwisseling heeft er voor gezorgd dat er al heel veel uien weg zijn. Daarnaast zijn er ook nog de nodige partijen uien met kwaliteitsproblemen. Handelaren en verwerkers proberen nu positie in te nemen met kwalitatief goede uien. Hoe later de ophaaltermijn ligt, hoe meer interesse er is voor de uien.

De run op uien voor de lange termijn heeft ook de daghandel omhoog gestuwd. De drie regionale landbouwbeurzen noteren allemaal met een positief verschil deze week. Wanneer de noteringen naast elkaar worden gelegd, dan variëren de prijzen van €15 tot €20. Misschien nog wel belangrijker is de vaste stemming die de beurscommissie in Emmeloord aan de markt hangt. Een vaste stemming betekent dat het aanbod kleiner of gelijk aan de vraag is.

De stijging in de boerenprijzen is nog niet complementair aan de baalprijzen. Deze baalprijzen zijn momenteel nog lastig omhoog te krijgen omdat de vraag een prijsstijging niet ondersteunt. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden