Shutterstock

Inside Uien

Telers en verpakkers van uien schakelen tandje terug

12 Maart 2021

Het is rustig op de uienmarkt, zowel bij verpakkers als op de boer heeft men een behoorlijk tandje teruggeschakeld. Waar komen de noteringen op uit?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Afgelopen week zijn de eerste zaaiuien voor komend seizoen gezaaid. De regen gooit helaas wel roet in het eten, waardoor de werkzaamheden nu alweer op een lager pitje staan. Hiermee is ook meteen het hoogtepunt van de uienmarkt in week 10 benoemd. Het is namelijk zeer rustig in de uienmarkt, zowel op de boer als bij de verwerkers en exporteurs.

Het jongste exportcijfer komt uit op 14.018 ton en ligt daarmee in lijn met het cijfer van de week daarvoor: 13.987 ton. Volgens diverse verpakkers en exporteurs ligt het huidige exportvolume zeker niet op een hoger niveau. Daarmee is het rustig bij de Nederlandse uienverwerkers.

Voldoende voorraden
Op de boer is het tevens rustig. Met dit exporttempo hebben verpakkers voldoende voorraden, waardoor zij niet genoodzaakt zijn om uien bij te kopen. Dit is zichtbaar in de beursnotering van Goes en Middenmeer. Omdat er te weinig transacties zijn, brengen deze beurscommissies geen notering uit. In Emmeloord heeft men wel genoteerd. Daar komt de prijs uit op €15 tot €18 voor 30% tot 60% grof. Het is een daling van €1,50. Voor 60% opwaarts komt de notering uit op €16 tot €18, een min van €1.

De baalprijzen houden redelijk stand. Alleen de middelsortering staat lichtelijk onder druk. Een overzicht van de baalprijzen vind je in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden