Shutterstock

Inside Uienmarkt

Hebben de paasdagen de uienmarkt goed gedaan?

9 April 2021

De beurscommissie in Emmeloord liet vorige week voor het eerst sinds weken weer een plus in haar noteringen zien. Met spanning werden de paasdagen afgewacht in de hoop dat de markt zou doorzetten. Deze week kwamen de exportcijfers van week 11 naar...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Deze week kwamen de exportcijfers van week 11 naar buiten. De 11.960 ton is het op één na laagste exportcijfer van dit seizoen. Nadat de overzeese export richting Azië en Afrika aanzienlijk was geslonken, werd de focus van de exporteurs vooral op Europa gericht. Voor veel Europese bestemmingen waren de Nederlandse uien echter te duur. Door de lage export zakten vervolgens zowel de boerenprijzen als de baalprijzen.

De lagere baalprijzen triggerde vorige week een aantal Oost-Europese bestemmingen om weer wat meer Nederlandse uien te kopen. Exporteurs proberen de baalprijzen nu omhoog te krijgen, maar slagen hier momenteel niet in. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering baalprijs uien.

Boerenprijzen zetten niet door 
Toen vorige week de beurscommissie in Emmeloord de uiennotering met €0,50 verhoogde, was er bij veel telers de hoop dat de boerenprijzen deze week de weg omhoog zouden doorzetten. Omdat veel bestemmingen voor hogere baalprijzen afhaken, blijft de boerenprijs echter op een onveranderd niveau.

De beurscommissie in Goes verhoogde deze week haar notering met €0,50, waardoor de notering uitkomt op €12,50 tot €16,00. In Goes en Emmeloord bleven de noteringen onveranderd. Waar de beurscommissie in Emmeloord de markt vorige week nog als prijshoudend omschreef, duidt zij de markt nu als rustig, dit betekent dat het aanbod groter of gelijk is aan de vraag.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden