Agrifoto

Inside Uien

Voorraad vrije uien groter dan vorig jaar

23 April 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De Nederlandse uienvoorraad is groter dan vorig seizoen. De voorraad van de Nederlandse telers ligt op dit moment ook boven het vijfjarige gemiddelde. Dat blijkt uit de voorraadinventarisatie die de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) onder haar leden heeft laten uitvoeren en die vandaag (vrijdag 23 april) is gepubliceerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Onder de deelnemers aan het onderzoek is 66% van de uien inmiddels afgeleverd. Het aandeel verkochte uien ligt daarmee 6% à 7% onder het 5-jarige gemiddelde. Van de voorraad rode uien is 75% afgeleverd. Van de rode uien die nog in de schuur liggen is circa 50% verkocht. Daarmee is 12,3% van de totale oogst nog vrij op dit moment. Bij de gele uien is het beeld iets anders, daar is 61% van de oogst afgeleverd. Van de gele uien is 27% van de totale oogst nog vrij.

Grotere voorraad en meer vrije uien
In tonnen hebben de deelnemers aan het VTA-onderzoek meer uien op voorraad dan vorig seizoen. Ten opzichte van het 5-jarige gemiddelde is de voorraad 28% groter. Het aandeel vrije uien is ook groter dan vorig seizoen. Van de huidige voorraad is 37% verkocht. Vorig seizoen was dat 54% in dezelfde periode. De absolute voorraad vrije uien ligt 22% boven het 5-jarige gemiddelde. Het extreem droge seizoen van 2018/2019 trekt het gemiddelde wel behoorlijk omlaag.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden