Inside Uienmarkt

Op de boer zijn nog weinig goede rode uien te vinden

23 April 2021

De gele uienmarkt kabbelt rustig door op het niveau van de voorgaande weken. De markt voor rode uien is wat vriendelijker. De jongste exportcijfers (week 13) komen uit op 13.212 ton geëxporteerde uien. Volgens verpakkers is er nu iets...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De jongste exportcijfers (week 13) komen uit op 13.212 ton geëxporteerde uien. Volgens verpakkers is er nu iets meer vraag dan 3 weken geleden. Deze vraag komt voornamelijk uit Europa — overzee is de vraag erg beperkt.

De boerenprijzen kabbelen door op de niveaus van voorgaande weken. De beurscommissie in Goes verhoogde de notering deze week met €0,50, 2 dagen later bleef de notering in Middenmeer onveranderd en weer een dag later verlaagde de beurscommissie in Emmeloord de notering met €0,25. Al met al zijn er dus weinig verschillen met de prijzen van vorige week.

Wanneer de noteringen naast elkaar worden gelegd, dan wordt er €12 tot €16 betaald voor Nederlandse Zaaiuien. Daarnaast hebben de beurscommissies in Middenmeer en Emmeloord de mark getypeerd als rustig, dit betekent dat het aanbod groter of gelijk is aan de vraag.

Markt rode uien positiever dan gele uienmarkt
De markt voor rode uien is positiever dan de gele uienmarkt. Er zijn dit jaar veel kwaliteitsproblemen in de rode uien. De voorraad kwalitatief goede partijen is daarom beperkt.  De beursnotering voor rode uien in Emmeloord steeg deze week met €1, de notering komt nu uit op €18 tot €22.

De baalprijzen staan op een stabiel niveau. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden