Shutterstock

Inside Uienmarkt

Is de uienmarkt deze week goed voor vuurwerk?

21 Mei 2021

Veel uientelers hebben uitgekeken naar deze week 20. Vorig jaar begon de uienmarkt namelijk in deze week te lopen. Is de lont de afgelopen dagen in vlam gezet?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In week 20 van vorig jaar stegen de beursnoteringen in Emmeloord met €2,75 voor de 30 tot 60% sortering en €3 voor de 60% opwaarts sortering, waarna de uienmarkt zich opmaakte voor een slotoffensief.

Dit jaar is de prijsstijging in week 20 wat minder spectaculair. De beursnotering in Emmeloord stijgt met €1 voor beide grofte sorteringen. Deze stijging heeft vooral te maken met de goedlopende export van de Europese retail partijen tijdens de afgelopen twee weken. Vooral vorige week was er veel vraag vanuit deze bestemmingen, waardoor er meer op de boer werd gelopen. Doordat er nog weinig kwalitatief goede partijen zijn wordt het voor verpakkers steeds moeilijker om goede uien te kopen.{{dataviewSnapshot(2_1621604899)}}

Deze week staat de vraag vanuit de Europese retail op een lager pitje. Dit heeft onder meer te maken met Spaanse uien, die op de internationale markt beschikbaar zijn. Veel bestemmingen die de laatste weken orders in Nederland hebben geplaatst, hebben deze week Spaanse uien besteld. 

De baalprijzen blijven ook deze week onveranderd. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden