Shutterstock

Inside Uienmarkt

Gaat er nog een koopronde op de uienmarkt komen?

11 Juni 2021

Het handelsjaar in Nederlandse uien van teeltseizoen 2020 zit er bijna op. Gaat er nog een koopronde komen voor de laatste uien of hebben verpakkers voldoende voorraad om de rit uit te zitten?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De meest recente exportcijfers zijn die van week 20 en komen uit op 13.833 ton. Op dit moment (week 23) is het in de export weer een tikkeltje rustiger. Dit zorgt er ook voor dat er op de boer deze week weinig uien zijn bijgekocht. Veel verpakkers hebben nog wat voorraad staan en gaan deze nu leegdraaien, om vervolgens een punt achter teeltseizoen 2020 te zetten.

Nieuwe oogst laat op zich wachten
Een aantal grote verpakkers draaien echter nog wel wat langer door, gelet op de nodige verplichtingen die zij nog hebben uitstaan. Deze partijen hebben begin vorige week en de week daarvoor de nodige uien bijgekocht en houden zich daarom nu rustig. Doordat de nieuwe oogst wat langer op zich laat wachten, hebben deze verpakkers echter nog nieuwe uien nodig.

Vorige week stond voor het eerst sinds begin maart weer €20 per 100 kilo op het bord van de noteringscommissie in Emmeloord. Deze week is de €20 er alweer vanaf gehaald. De uiennotering in Emmeloord komt nu uit op €16 tot €18. De beursnotering in Goes kwam een paar dagen eerder wel tot de €20, dit gebeurde in combinatie met een bodem van €17.  

De baalprijzen blijven stabiel. Vanuit de export zit er geen ruimte om de baalprijzen omhoog te krijgen. Een overzicht van de baalprijzen vind je in de DCA notering Baalprijs Uien.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden