Agrifoto

Inside Uienmarkt

Weinig spektakel aan slot van uienseizoen

25 Juni 2021

De uienmarkt begeeft zich in de blessuretijd van het handelsseizoen. Waar op het voetbalveld de blessuretijd nog wel eens goed is voor spektakel, is daar op de uienmarkt weinig sprake van.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er zijn nog weinig vrije uien over, logischerwijs is er dan ook weinig handel in oude oogst. Veel verpakkers zijn al gestopt of draaien de voorraden op. Dit zorgt er voor dat er nog een klein clubje verwerkers over is, die nu nog uien draaien en eventueel nog wat bij kopen. De afgelopen week zijn er een paar percelen winteruien gerooid. Dit zijn slechts een aantal percelen waar nog niet veel kilo's onder zitten. Na verwachting komt volgende week de oogst van de winteruien meer op gang en worden - afhankelijk van het weer - de nodige percelen gerooid.

Alleen Emmeloord noteert nog
Dat de uienmarkt in blessuretijd zit, is zichtbaar in het aantal regionale noteringen. De beurscommissies in Goes en Middenmeer hebben te weinig transacties om tot een notering te komen. Alleen de beurscommissie in Emmeloord noteert nog: €15 tot €17 per 100 kilo. De commissie typeert de markt als flauw.

In de baalprijzen zit weinig beweging. Een overzicht van de baalprijzen vind je in de DCA notering Baalprijs Uien.  

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden