VDWimages / Shutterstock.com

Inside Uienmarkt

Wanneer komt de uienexport op gang?

30 Juli 2021

Door de natte omstandigheden zijn er de afgelopen week weinig plantuien geoogst. Er zitten echter nog wel genoeg percelen in de pijplijn voor de komende weken. Kan de export deze uien gebruiken? De export is momenteel nog rustig. Dit is normaal...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De export is momenteel nog rustig. Dit is normaal voor de maand juli. Het is wachten tot de voorraden van de eigen oogsten in West Afrika op zijn, zodat de bekende Afrikaanse bestemmingen weer Nederlandse uien gaan bestellen. Doorgaans neemt de vraag vanuit Afrika halverwege augustus toe en neemt het pas echt een serieuze omvang aan als Senegal aan de markt komt. De laatste jaren opent Senegal zijn markt voor Nederlandse uien rond eind augustus of begin september. Ook in andere contreien van de wereld is de vraag nog mondjesmaat. 

De kwaliteit van veel plantuien laat ook nog te wensen over. Waar we de afgelopen jaren te maken hadden met droog en warm weer, zorgt nu juist het natte weer van het voorjaar voor kwaliteitsproblemen in sommige percelen. Voor de vraag vanuit de export zijn er op het moment ook voldoende plantuien beschikbaar om aan de vraag te voldoen. Het natte weer van de afgelopen week heeft echter wel voor vertraging gezorgd als het gaat om het binnenhalen van veel percelen.   

De regionale beurs in Goes is de enige beurs die deze week een notering uitbrengt. Voor plantuien af land komt de beurs uit op een notering van €8 tot €11.

Een overzicht van de baalprijzen vind je in de DCA notering Baalprijs Uien

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden