Curioso.Photography / Shutterstock.com

Inside Uienmarkt

Nog geen duidelijkheid over opening uienmarkt Senegal

6 Augustus 2021

De eerste exportcijfers van het nieuwe seizoen zijn bekend gemaakt. Senegal is al jaar en dag de grootste afnemer van Nederlandse uien. Alleen mogen de Nederlandse uien er nog niet naartoe. Pas als Senegal officieel een importquotum uitbrengt mogen er uien geïmporteerd worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Deze week zijn de eerste exportcijfers van dit seizoen gepubliceerd. De weekafzet van 7.221 ton in week 27 ligt in lijn met de cijfers van afgelopen jaren. De export moet in het begin van het seizoen nog duidelijk op gang komen. Er worden nu elke week steeds iets meer uien geëxporteerd. Het is vooral wachten tot Senegal de poorten opent. Hierover is nog niet vergaderd waardoor een startdatum van de Senegalese markt nog niet bekend is.

Weinig kopers
In de vrije handel worden weinig uien bijgekocht. Er is nog steeds voldoende product beschikbaar bij verwerkers om aan de vraag te voldoen. Wel zijn er veel kwaliteitsproblemen die de kop op steken. Met name bacterieproblemen komen in verhouding tot voorgaande jaren vaker voor.              

De beurscommissie in Goes heeft deze week twee noteringen naar buiten gebracht. De prijsrange voor af land plantuien komt uit op €7.5 tot €8,0, dit is een daling van €1.75 ten opzichte van vorige week. De notering voor plantuien uit bewaring komt uit op €8 tot €10, dit is de eerste uitbewaring notering van dit seizoen.

De baalprijzen staan voor de middel en fijne maten op €15, voor de grovere sortering wordt €14 in de baal gemaakt. Een overzicht van de baalprijzen vindt u  in de DCA notering Baalprijs Uien.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden