Agrifoto

Inside Uienmarkt

Uienopbrengst bijgesteld door gebrek aan nagroei

27 Augustus 2021 - 22 reacties

Een areaaluitbreiding van 11% en een nat groeiseizoen lijken ingrediënten voor een jaar met een enorme uienopbrengst. Wel wordt de eerder verwachte recordopbrengst doordat er op dit moment weinig nagroei is nu naar beneden bijgeschaafd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het groeiseizoen lijkt zicht het tegenovergestelde van vorig jaar te bewegen. Toen was er een droge start maar kwamen er aan het einde van het groeiseizoen nog behoorlijk wat kilo's bij. Dit jaar stond de stand er een maand gelden vrij goed bij, maar zorgt het gebrek aan nagroei er voor dat de kilo's toch minder worden dan eerder werd gedacht. Dit heeft voornamelijk te maken met het natte weer van deze zomer. Hierdoor zijn er veel meeldauwplekken in de percelen te vinden.

De export richting Afrika begint steeds meer te lopen. Verpakkers hebben hun werk en hebben daar product voor nodig. Omdat zij zich de afgelopen maanden erg stil hebben gehouden op de uienmarkt gaat men nu weer de boer op om product bij te kopen. Doordat de uien de laatste weken erg hard slijten en er weinig kilo's bij lijken te groeien, gaan telers er weer vaster in staan.

De uien prijzen stonden lange tijd onder druk maar stabiliseren nu. De beurscommissie in Goes noteerde deze week voor de plantuien €6 tot €7 uit de schuur. Zowel in Goes als in Emmeloord is er genoteerd voor de zaaiuien. Wanneer deze noteringen naast elkaar worden gelegd, wordt er €5,50 tot €8,00 genoteerd.

De baalprijzen zijn ook gestabiliseerd. Een overzicht van de baalprijzen is te vinden in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden