Agrifoto

Inside Uienmarkt

Uienmarkt in toom door uien uit aardappelschuur

15 Oktober 2021

Er is een goede exportvraag naar Nederlandse uien, vooral vanuit Afrika. In het inkoopkanaal is het deze week echter nog een stuk rustiger. Er zijn voldoende voorraden en uien die in aardappelschuren liggen opgeslagen, moeten daar binnenkort uit...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De uienexport loopt nog altijd voor op de cijfers van vorig jaar. Hoewel het even wat rustiger was is er nu weer volop vraag. Deze vraag wordt met name gestuwd door Afrika, maar is breder met bestellingen uit Azië en Europa. Dit zorgt er voor dat verpakkers deze week genoeg werk hadden.

Ondanks de drukte in het verkoopkanaal was het in de inkoop deze week nog tam. Er zijn in de af land-periode veel uien binnengereden, waardoor verpakkers beschikken over voldoende voorraden. Daarnaast zijn er de nodige partijen in aardappelschuren binnen gereden die er op korte termijn uit moeten. Deze partijen lopen eenvoudig naar de verwerkers toe. Op termijn zijn er echter nog weinig uien gekocht. Voor de maand november moet er daarom op korte termijn nog een koopronde gaan komen.

Beursprijzen
De beursprijzen zijn weinig veranderd. Alleen de 30-60% sortering in Emmeloord noteerde met een plus van €1. Wanneer alle noteringen naast elkaar worden gelegd dan wordt er voor gele zaaiuien €10 tot €12 betaald. Bij de rode uien was er deze week meer actie. De 30-60% sortering van rode uien in Emmeloord stijgt met €1,50 en komt nu uit op €18 tot €20. De 60% opwaarts sortering voor rode uien komt in Emmeloord uit op €22 tot €24 en in Goes op €22 tot €25.

De baalprijzen hebben deze week een kleine stap omhoog gezet. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden