Agrifoto

Inside Uienmarkt

Prijs goede en slechte uien ligt dicht bij elkaar

19 November 2021 - 3 reacties

De industrie in Polen heeft de afgelopen week veel Nederlandse uien afgenomen. De markt voor uien van mindere kwaliteit ligt daar in vergelijking met Nederland dicht bij elkaar. De export naar Afrika loopt op dit moment goed. Doordat er een...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De export naar Afrika loopt op dit moment goed. Doordat er een aantal schepen ingepland staan, nemen de bekende landen uit Afrika grote volumes uien af. Een andere bestemming waar momenteel veel uien naar toe gaan, is de Poolse industriemarkt. Naar deze markt gaan vooral de risicopartijen en uien met een gebrek.

Met de feestdagen in het vooruitzicht is Polen goed aan de markt met dergelijke uien. Veel restaurants hebben namelijk met de feestdagen behoefte aan geschild product. De geëxporteerde uien naar de Poolse industriemarkt worden doorgaans niet meegerekend in de gepubliceerde exportcijfers. In werkelijkheid worden er daarom meer uien geëxporteerd dan er gepubliceerd wordt.  

Op de boer wordt er voor deze 'probleempartijen' in verhouding goed geld betaald. De prijzen voor industriepartijen ligt rond de €6 tot €7 bruto, terwijl er voor de gangbare markt voornamelijk voor €10 wordt gelopen. Bij de gangbare markt gaat er echter nog wel tarra en een eventuele tarrakorting van de prijs af.  

De beursnoteringen in Goes en Middenmeer lieten begin en halverwege de week een dalende trend in de beursnoteringen zien. De beurscommissie in Emmeloord die als laatste een notering uitbrengt liet de notering deze week onveranderd. Wanneer alle drie de noteringen naast elkaar worden gelegd, dan wordt er voor gele zaaiuien €9,50 tot €11,50 betaald.

De baalprijzen blijven deze week onveranderd. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden